Actueel

foto bij oproep leerlingen

Ben jij tussen de 12 en de 18 jaar, en hebben je ouders weleens een geschil gehad op school? Dan zoeken we jou!

ma 2 augustus 2021

Bent u directeur (po/vo) en wilt u Onderwijsgeschillen adviseren over geschilbeslechting tussen school en ouders & leerlingen?

ma 2 augustus 2021

Bent u bestuurder (po/vo)en wilt u Onderwijsgeschillen adviseren over geschilbeslechting tussen school en ouders & leerlingen?

ma 2 augustus 2021

In verband met de zomervakantie is het kantoor van Onderwijsgeschillen beperkt bereikbaar tot en met vrijdag 20 augustus 2021.

wo 21 juli 2021

In deze nieuwsbrief een overzicht van de uitspraken en de adviezen over passend onderwijs, klachten en functiewaardering, die in juni zijn gepubliceerd.

ma 5 juli 2021
Infographic procedure Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC)

De procedure bij de LKC van Onderwijsgeschillen is nu in beeld gebracht. Wij willen daarmee bijdragen aan een goede informatievoorziening voor ouders, leerlingen en medewerkers van scholen over de omgang met klachten.

wo 30 juni 2021

Op 24 juni jl. presenteerde Brekelmans, Huisman en Sprengers de resultaten van een onderzoek naar de begrippen 'school' en bevoegd gezag' in de context van een goede medezeggenschap. 

di 29 juni 2021

Onder de noemer van wendbare medezeggenschap” vindt op woensdag 24 november 2021 het 15e WMS congres plaats; het wordt zowel een online als fysieke bijeenkomst.

ma 21 juni 2021
Kirsten van de Peppel

In het diepe mogen springen én begeleid worden om te leren zwemmen. Dat is wat Steef Verheijen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zoekt in een stageorganisatie. En dat is wat stagiair Kirsten van de Peppel vond bij  Onderwijsgeschillen. Een dubbelinterview over intuïtie, onbevangenheid en jezelf verrijken.

do 17 juni 2021
afbeelding hamer bij artikel over beschikking Ondernemingskamer 1 juni 2021

De Ondernemingskamer heeft op 1 juni 2021 het beroep verworpen tegen de uitspraak van de Landelijke Commissie voor Geschillen WMS in een instemmingsgeschil over de besteding van overschotten als gevolg van invoering van de functiemix en nalevingsgeschillen over het verstrekken van informatie en over de verplichting tot het voeren van overleg.

di 8 juni 2021