Actueel

foto bij klacht over schoollocatie

De ouders hadden een klacht ingediend bij deLandelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC), maar kwamen er samen met de school uit!

wo 11 oktober 2017
overhandiging GPO rapport

Woerden 6 oktober 2017 – Vandaag is het onderzoeksrapport ‘Doet de geschillencommissie passend onderwijs ertoe?’ gepresenteerd op een symposium. Het onderzoek is uitgevoerd door Regioplan.

vr 6 oktober 2017
foto bij arbeidsmediation

Arbeidsconflicten kunnen leiden tot een juridische procedure. Maar soms kan een formele procedure worden voorkomen door de inzet van een mediator. Onderwijsgeschillen biedt mediation aan bij alle soorten conflicten in het onderwijs, waaronder arbeidsconflicten. 

wo 4 oktober 2017
Foto bij Advies medezeggenschap in IKC's

Voorstel voor één medezeggenschapsregeling in de IKC’s, waarin de bevoegdheden van de medezeggenschap zijn aangepast aan de specifieke situatie van de IKC’s.

wo 4 oktober 2017
foto van leerling

Als een klacht wordt ingediend bij de LKC, onderzoekt Onderwijsgeschillen wat de beste manier is om de klacht op te lossen. Soms is het beter om de klacht eerst te bespreken met de school.

di 3 oktober 2017
Foto schoolbord

In deze nieuwsbrief een overzicht van alle uitspraken die zijn gepubliceerd in september 2017 over onder meer beroep, medezeggenschap, passend onderwijs en klachten.

ma 2 oktober 2017
foto bij vacature lid LCG WMS

Wegens het reglementair terugtreden van het huidige lid namens de besturenorgansiaties, zijn de PO-Raad, VO-raad en de profielorganisaties gezamenlijk op zoek naar een kandidaat.

ma 25 september 2017

Per 1 januari 2018 ontstaat er een vacature voor de Voorzitter van de LCG WMS, vanwege het reglementair terugtreden van de huidige Voorzitter.

di 19 september 2017
foto dag tegen het pesten

Van 18 tot en met 22 september 2017 is de Landelijke Week tegen Pesten. Wat is er geregeld over pesten in het onderwijs en waar kunnen ouders terecht met klachten over pesten?

ma 18 september 2017
foto bij presentatie GPO rapport

Op 6 oktober a.s. wordt het rapport van het onderzoek naar de doorwerking van de uitspraken van de GPO gepresenteerd. U kunt hier bij zijn!

vr 15 september 2017