Per 1 januari verwelkomen we de volgende twee nieuwe leden voor de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC): Mariet Brouwers en Jan Kroon.
Per 1 januari verwelkomen we de volgende twee nieuwe leden voor de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC): Mariet Brouwers en Jan Kroon.
In deze nieuwsbrief een overzicht van de uitspraken en de adviezen die zijn gepubliceerd in de voorgaande maand over passend onderwijs, klachten, beroep en functiewaardering.
Onderwijsgeschillen start eind oktober met de open werving van een aantal commissieleden voor de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC) en de Geschillencommissie passend onderwijs (GPO).
De Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC) heeft zich op 10 juni 2020 gebogen over een klacht over een schooladvies dat een leerling heeft gekregen. De klacht is digitaal besproken via Microsoft Teams.
Van 21 t/m 25 september 2020 is de Landelijke Week tegen Pesten. Wat is er geregeld over pesten in het onderwijs en waar kunnen ouders terecht met klachten over pesten?
De LKC bracht op 9 juli 2020 een advies uit over een klacht van een gescheiden vader. De school weigerde verslagen van de gesprekken met de moeder aan hem te verstrekken. De Commissie oordeelde dat deze weigering terecht was.
Uit het jaarverslag blijkt dat de LKC in het verslagjaar 241 klachten met een grote diversiteit aan onderwerpen heeft ontvangen. In 94 klachten heeft de LKC een inhoudelijk advies uitgebracht.
De Landelijke Klachtencommissie Onderwijs heeft zich op 24 maart 2020 gebogen over een klacht over een verklaring, die een intern begeleider had afgelegd over een leerling, op verzoek van de politie.
Onderwijsgeschillen heeft een tijdelijk reglement gemaakt gericht op schriftelijk behandelen van geschillen, gedurende de periode dat de Coronamaatregelen van kracht zijn.
Een school kan te maken krijgen met ouders die zich grensoverschrijdend gedragen in of rondom de school. Welke maatregelen kan de school opleggen aan ouders en onder welke voorwaarden?