Mediation bij conflicten tussen werkgever en werknemer

In goed overleg tot een oplossing komen 

Onderwijsgeschillen biedt mediation aan bij alle soorten conflicten in het onderwijs. Alle scholen die bij Onderwijsgeschillen zijn aangesloten kunnen gebruik maken van mediation. Informatie over mediation kan worden verkregen bij de mediationdesk, het centrale informatiepunt voor mediation bij Onderwijsgeschillen.

Wat is mediation?

Met mediation lost u samen met de andere partij uw conflict op met behulp van een onafhankelijke neutrale persoon: de mediator. Mediation richt zich op het herstel van het vertrouwen en de relatie tussen u en de andere partij. Mediation is mogelijk wanneer er al een beroep is ingediend, maar ook als er nog geen formeel beroep is ingediend. U kunt dan tot een oplossing voor uw conflict komen met behulp van een mediator en zo een formele procedure voorkomen. 
Mediation vindt plaats op basis van vrijwilligheid: mediation kan alleen starten als beide partijen willen meedoen.

Bij Onderwijsgeschillen werken mediators die geregistreerd zijn bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). De mediators van Onderwijsgeschillen zijn gespecialiseerd in de verschillende conflicten in het onderwijsveld. Ook bij conflicten tussen werkgever en werknemer. ​

De mediationdesk

De mediationdesk van Onderwijsgeschillen is het informatiepunt voor alle partners uit het onderwijsveld. U kunt hier terecht voor alle informatie over (de werkwijze bij) mediation.

U kunt de mediationdesk bereiken via:
telefoonnummer 030 - 280 95 90
e-mail: mediation@onderwijsgeschillen.nl 

Zelftest

Wilt u weten of mediation iets voor u is? U kunt dan een zelftest doen. Deze zelftest geeft een indicatie of mediation geschikt is voor uw conflict. De resultaten kunt u bespreken met een van de medewerkers van onze mediationdesk. 

Meer lezen over mediation?

Veel informatie vindt u op de speciale pagina Mediation bij Onderwijsgeschillen.