Het WMS congres

Onderwijsgeschillen organiseert jaarlijks, met steun van het Ministerie van OCW, het WMS congres. Het congres is bestemd voor leden van de (G)MR's, besturen en schoolleiders in het PO en VO
Het Congres biedt naast een plenaire opening, 46 workshops/lezingen in 3 ronden. De workshops/lezingen worden verzorgd door de landelijke onderwijsorganisaties, en enkele andere relevante organisaties (waaronder de SER, de Commissie Fusietoets, Onderwijsgeschillen).

Vooraankondiging 11e WMS congres 2017

Kom op woensdag 29 november naar het WMS congres in de ReeHorst in Ede met dit jaar als thema; Medezeggenschap, zo doe je dat!Het is een dag vol inspirerende workshops en lezingen voor iedereen die betrokken is bij zeggenschap en medezeggenschap in het funderend onderwijs. Het aanbod van de workshops en lezingen sluit aan bij thema’s en onderwerpen waar u in uw dagelijkse praktijk mee te maken krijgt of gaat krijgen.
Nieuw dit jaar! Tijdens het middagdeel bieden enkele ouderorganisaties een aantal speciale workshops voor ouders in de (G)MR aan.  

De officiële online inschrijving start begin september. Maar u kunt nu alvast uw interesse voor dit WMS congres kenbaar maken bij Buro Bombarie. 

Terugblik op het 10e WMS congres ‘Medezeggenschap en good governance’, 9 november 2016

Op 9 november vond het 10e WMS congres plaats in de ReeHorst in Ede. De dag stond in het teken van ‘Medezeggenschap en good governance’ . Naast een plenaire opening met onder meer een prijsuiteiking voor de beste Medezeggenschapstips en een gastoptreden van Johan Goossens, vonden er 3 rondes workshops plaats met 46 workshops. Hieronder leest u een sfeerverslag, kunt u een groot aantal presentaties en lezingen nalezen en een foto-inmpressie.

Een impressie van voorgaande WMS congressen